Τα νέα μας

Τελευταία νεα

20 Σεπτεμβρίου 2023
11 Σεπτεμβρίου 2023
11 Σεπτεμβρίου 2023

Iβάν Aλεξέγεβιτς Μπούνιν

Όνομα: Iβάν Aλεξέγεβιτς Μπούνιν
Γεννήθηκε: 22 Οκτωβρίου 1870, Βορόνεζ, Ρωσία
Επάγγελμα: Συγγραφέας, ποιητής και μεταφραστής
Διάσημος για: Ο Μπούνιν ξεκίνησε τη συγγραφική του δράση κατά τον αργυρό αιώνα. Από τα έργα του Μπούνιν κατά την προ-μεταναστευτική περίοδο (1900-1920), ξεχωρίζουν τα διηγήματα «Τα μήλα του Αντόνοφ», «Ο υιός», «Το χωριό», «Το κύπελλο της ζωής», «Ο κύριος από το Σαν – Φρανσίσκο», «Κυρτά αυτιά», «Η απελευθέρωση του Τολστόι», «Το όνειρο του βασιλιά». Την περίοδο της μετανάστευσης ο Μπούνιν γράφει τα καλύτερά του έργα (1924-1944): «Η αγάπη του Μίτια», «Το χτύπημα του ήλιου», «Η ζωή του Αρσιένιεφ», «Καθαρή Δευτέρα».
Βραβεία: Ο πρώτος Ρώσος που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Βραβευμένος πολλάκις με το βραβείο «Πούσκιν». Η συμβολή του Μπούνιν στη ρωσική λογοτεχνία είναι εξαιρετικά σημαντική. Η ευχέρεια της γλώσσας, οι ξεχωριστές εικόνες και η απόλυτη ακεραιότητα της σύνθεσης είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του Μπούνιν, που κάνουν τα έργα του ολοκληρωμένα, λογοτεχνικά πρότυπα του κλασικού ρωσικού ρεαλισμού. Ο Ιβάν Μπούνιν είναι ο τελευταίος κλασικός της ρωσικής λογοτεχνίας, του χρυσού αιώνα.


Имя: Иван Алексеевич Бунин
Родился: 22 октября 1870 г., Воронеж, Россия
Профессия: писатель, поэт и переводчик
Чем знаменит: Бунин начал свою писательскую деятельность во время Серебряного века. Из произведений Бунина доэмигрантского периода (1900-1920) выделяются рассказ «Антоновские яблоки», «Сны», «Деревня», «Суходол», «Чаша жизни», «Господин из Сан-Франциско», «Легкое дыхание», «Петлистые уши», «Освобождение Толстого», «Сны Чанга». В эмиграции Бунин пишет лучшие свои произведения (1924-1944): «Митина любовь», «Солнечный удар», «Жизнь Арсеньева», «Чистый понедельник».
Награды: первый русский обладатель Нобелевской премии по литературе. Несколько раз был награждён Пушкинской премией. Роль Бунина в истории русской литературы чрезвычайно важна. Чистота языка, отчетливость образов и совершенная цельность композиции — все эти черты мастерства присущи Бунину и делают его произведения законченными литературными образцами классического русского реализма. Иван Бунин – последний классик золотого века русской литературы.

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2023 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.