ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πληροφορίες για το κέντρο

 

                                                                                                                                                                                                       


Από το 2020, το Ινστιτούτο Ρωσικής Γλώσσας "Mir" είναι επίσημος, εξουσιοδοτημένος φορέας των εξετάσεων της «Ρωσικής γλώσσας ως ξένης» στην Ελλάδα, βάσει της συμφωνίας υπ’αριθμόν Ν UT-01 και ημερομηνία 05/02/2020 με το εξεταστικό κέντρο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης SPbU (СПбГУ).

Επισκεφτείτε το exams.mir.gr

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης είναι το πρώτο και το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ρωσίας και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των εξετάσεων των ξένων πολιτών. Ιδρύθηκε το 1724 και θεωρείται κορυφαίο στον τομέα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ευρώπη, όπου φοιτούν πάνω από 30 χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές, σε 19 σχολές, με 319 εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου.

Με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το άρθρο 471 της 6ης Ιουλίου 2019, το SPbU (СПбГУ) συμπεριλήφθηκε στη λίστα των εκπαιδευτικών οργανισμών που έχουν το δικαίωμα να διεξάγουν εξετάσεις της «Ρωσικής ως ξένης γλώσσας» και να εκδίδουν αναγνωρισμένο από το κράτος πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.

Οι κρατικές εξετάσεις των Ρωσικών στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται από ειδικούς του γλωσσικού κέντρου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρωσικής Γλώσσας "Mir" δύο φορές τον χρόνο.

Από το 1997, το Ρωσικό κρατικό σύστημα εξέτασης TRKI (TORFL), είναι επίσημο μέλος του ALTE – Της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης Εξετάσεων των Ξένων Γλωσσών (Association of LanguageTesters in Europe) η οποία είναι μια ένωση κορυφαίων εθνικών οργανισμών εξετάσεωνξένων γλωσσών. 

 

 

Το αναγνωρισμένο κρατικό πιστοποιητικό που εκδίδεται από το SPbU είναι το μόνο επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί το επίπεδο επάρκειας της «Ρωσικής ως ξένης γλώσσας», σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) και αναγνωρίζεται, επίσης, από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού στον Ελληνικό Δημόσιο Τομέα (ΑΣΕΠ).

                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Οι παρούσες αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί́ στη χώρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού COVID-19 και οποιαδήποτε μεταβολή́ αυτής της κατάστασης θα οδηγήσει σε λήψη νέας απόφασης.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!

 

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2023 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.