ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συχνές Ερωτήσεις

1.  Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί κανείς να μάθει  τα ρωσικά, ώστε να χειρίζεται καλά τη γλώσσα;

Απάντηση:  Μπορείτε να χειρίζεστε τα ρωσικά και μετά από ένα χρόνο εκμάθησης, αλλά εξαιρετικά περιορισμένα. Αν κάνετε εντατικά μαθήματα, μετά από δύο χρόνια θα μπορέσετε να καταλαβαίνετε τη γλώσσα και να απαντάτε στα ρωσικά αρκετά καλά.

2. Ποιο επίπεδο ρωσικών είναι απαραίτητο για την εισαγωγή στα ρωσικά ΑΕΙ; 

Απάντηση:  Επίπεδο В1.( ТРКИ 1 )

3. Πόσα χρόνια πρέπει να κάνω μαθήματα ρωσικών για να πάρω το πιστοποιητικό В1 ( ТРКИ 1 ) ? 

Απάντηση: Για το πιστοποιητικό В1 ( ТРКИ 1 ) – του MGU Lomonosov – χρειάζονται: 

4 χρόνια εκμάθησης με κανονικούς ρυθμούς - 4 ώρες την εβδομάδα. 

2 χρόνια εντατικής εμάθησης  - 6 ώρες την εβδομάδα.

4. Είναι πολύ δύσκολη γλώσσα η ρωσική; 

Απάντηση: Η πιο δύσκολη είναι η πρώτη ξένη γλώσσα, όπως ισχυρίζονται οι γλωσσολόγοι, Γι΄αυτό, όσο περισσότερες ξένες γλώσσες ξέρετε, τόσο πιο εύκολα θα μάθετε τα ρωσικά. Εκτός αυτού...σε σχέση με τα αραβικά κανείς δε θα έλεγε τη ρωσική γλώσσα δύσκολη. 

5. Ποιο μήνα γίνονται οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό ТРКИ του MGULomonosov ;

Απάντηση: Συνήθως τον Ιούνιο μήνα. Κάθε χρόνο συζητείται επίσης η διεξαγωγή των εξετάσεων και μέσα στο χειμώνα, τον Ιανουάριο και ανάλογα με τη ζήτηση, πραγματοποιούνται και χειμερινές εξετάσεις.

6. Είναι απαραίτητο να ξέρεις την καλλιγραφική γραφή;

Απάντηση: Όχι, αλλά στα ρώρικα υπάρχουν 2 γραφές: η χειρόγραφη και η τυπωμένη/πληκτρολογημένη. Η ικανότητα αυτή θεωρείται απαραίτητη και στην εκμάθηση και στις εξετάσεις. 

7. Τι σημαίνει «Μαθήματα ρωσικών για τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα»;

Απάντηση:  Είναι η εκμάθηση των ρωσικών με χρήση ειδικών όρων, απαραίτητων για την εξυπηρέτηση των τουριστών από τη Ρωσία (εστιατόριο, ξενοδοχείο, υποδοχή κτλ. )

8. Σε ποια γλώσσα γίνεται η διδασκαλία επιπέδου А1;

Απάντηση:  Για τους αρχάριους όλη η γραμματική παραδίδεται  στα ελληνικά .

9. Γίνονται μαθήματα μέσω Skype;

Απάντηση:  Όλα τα μαθήματα γίνοντα και μέσω Skype και δια ζώσης. Το Ινστιτούτο μας οργανώνει εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία μαθήματα ρωσικών μέσω Skype . Οι καθηγητές μας διδάσκουν μέσα από ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με ειδικό εξοπλισμό. Τα μαθήματα απευθύνονται όχι μόνο τους σπουδαστές από άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, αλλά και από άλλες χώρες – τη Γερμανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία κλπ- κάτι που ήδη πραγματοποιούμε.

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2023 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.