Εξετάσεις TRKI (ТРКИ)

Οι εξετάσεις TRKI (Εξετάσεις της Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας) είναι διεθνείς εξετάσεις για την πιστοποίηση της επάρκειας στα ρωσικά. Χρησιμοποιείται, επίσης, η αγγλική μετάφραση του ονόματος Test of Russianas a Foreign Language και η αντίστοιχη συντομογραφία TORFL.

Από το 1997, το Ρωσικό κρατικό σύστημα εξέτασης TRKI (TORFL), είναι επίσημο μέλος του ALTE – Της Ευρωπαϊκής  Ένωσης Εξετάσεων των Ξένων Γλωσσών (Association of Language Testers in Europe) η οποία είναι μια ένωση κορυφαίων εθνικών οργανισμών εξετάσεων ξένων γλωσσών. 

Το αναγνωρισμένο κρατικό πιστοποιητικό που εκδίδεται από το Κρατικό Πανεπιστημίο της Αγίας Πετρούπολης (SPbU) είναι το μόνο επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί το επίπεδο επάρκειας της «Ρωσικής ως ξένης γλώσσας», σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR *) και αναγνωρίζεται, επίσης, από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού στον Ελληνικό Δημόσιο Τομέα (ΑΣΕΠ).

Οι εξετάσεις της ρωσικής ως ξένης γλώσσας αποτελούνται από 6 επίπεδα, τα ποία βασίζονται σε ένα ενιαίο σύστημα πιστοποίησης για τον προσδιορισμό του γενικού επιπέδου της γνώσης της ρωσικής σύμφωνα με το CERF:
• ТЭУ – Στοιχειώδες επίπεδο  (А1)
• ТБУ – Βασικό επίπεδο (А2)
• ТРКИ-1 (TRKI 1) – Πρώτο πιστοποιημένο επίπεδο (В1)
• ТРКИ-2 (TRKI 2)  – Δεύτερο πιστοποιημένο επίπεδο (В2)
• ТРКИ-3 (TRKI 3) – Τρίτο πιστοποιημένο επίπεδο (С1)
• ТРКИ-4 (TRKI 4)  – Τέταρτο πιστοποιημένο επίπεδο (С2)
 
Οι εξετάσεις για κάθε επίπεδο αποτελούνται από 5 υποενότητες:
• Λεξιλόγιο – Γραμματική
• Ανάγνωση
• Ακουστικό
• Έκθεση
• Προφορικό
 
Οι εξετάσεις  πραγματοποιούνται σε δύο ημέρες και περιλαμβάνουν τις ακόλουθες υποενότητες:


Διάρκεια εξέτασης:


Για την πετυχημένη περάτωση της  εξέτασης, η βαθμολογία θα πρέπει να ανέρχεται  τουλάχιστον στο 66%, σε κάθε υποενότητα. Εάν ο εξεταζόμενος λάβει βαθμολογία μικρότερη του 66% για μία ή δύο από τις υποενότητες, αυτός ή αυτή έχει το δικαίωμα να υποβληθεί σε επανεξέταση αυτών των ενοτήτων, πληρώνοντας ξανά το εκάστοτε ποσό. Σε αυτήν την περίπτωση, παρέχεται ένα πιστοποιητικό συμμετοχής στις εξετάσεις, στο οποίο αναγράφονται τα αποτελέσματα όλων των υποενοτήτων. Το πιστοποιητικό έχει ισχύ 2 χρόνων και μπορεί να προσκομιστεί για την επαναληπτική εξέταση. Οι ενότητες που βαθμολογήθηκαν με επιτυχία, λαμβάνονται υπόψη στην επαναληπτική εξέταση.
 
*Στην Ευρώπη, το επίπεδο της γλώσσας, πιστοποιείται από την κλίμακα CEFR (Common European Framework of Reference for Languages), το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες, το οποίο αναπτύχθηκε το 1990 από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την αξιολόγηση της επάρκειας σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα. Είναι ένα καθολικό πρότυπο, που χρησιμοποιείται από όλους τους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία γλωσσών.
 
Το ρωσικό κρατικό σύστημα πιστοποίησης επάρκειας της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, συνάδει με τα συστήματα των εξετάσεων που ισχύουν σε άλλες χώρες. 

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2023 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.