Εξετάσεις

Απο το 2017 το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας  θα διεξάξει τις εξετάσεις  ρωσικών  2 φορές το χρόνο- τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο. (εγκυκλίους  του διευθυντή του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου, Χομένκο Α.Ν)

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ρωσίας με μακρόχρονη παράδοση διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας ως ξένης.

Το Εξεταστικό Κέντρο της Ρωσικής γλώσσας ως ξένης λειτουργεί για πολλά χρόνια και δίνει πιστοποιητικά αναγνωρισμένα από την ALTE.

Στο MiR, οι επιτυχίες στις εξετάσεις πτυχίων  TRKI αγγίζουν σχεδόν το 100%!
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων των τελευταίων ετών :


2015 –  ποσοστό  επιτυχίας:  96%
2016 – ποσοστό  επιτυχίας:  100%
2017- ποσοστό  επιτυχίας:   98 ,5 %

 

Από το 2006 διεξάγει εξετάσεις στην Αθήνα υπό την υποστήριξη και στο χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Καλαμάτα και Βόλο. Οι εξετάσεις αυτές αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ και τους άλλους επίσημους φορείς και έχουν διεθνή αναγνώριση. Οι εξετάσεις γίνονται στα έξι βασικά επίπεδα γλωσσομάθειας (βλ. παρακάτω)

Επίπεδα κα διπλώματα

Τα επίπεδα γλωσσομάθειας καθορίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες ως εξής:

  • Α1 (ТЭУ) – «Στοιχειώδης γνώση της ρωσικής γλώσσας»
  • Α2 (ТБУ) – «Βασική γνώση της ρωσικής γλώσσας»
  • Β1 (ТРКИ -1) – «Μέτρια γνώση της ρωσικής γλώσσας»
  • Β2 (ТРКИ -2) – «Καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας»
  • Γ1 (ТРКИ -3) – «Πολύ καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας»
  • Γ2 (ТРКИ-4) – «Άριστη γνώση της ρωσικής γλώσσας»

Όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας εξετάζονται και πιστοποιούνται σε ξεχωριστά διαβαθμισμένα τεστ. Τα Διπλώματα Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας θεωρούνται αποδεικτικά επαρκών γνώσεων των ρωσικών για οποιαδήποτε επαγγελματική ή εκπαιδευτική δραστηριότητα στην οποία προαπαιτείται η αντίστοιχη γνώση.

Α1 (ТЭУ) – «Στοιχειώδης γνώση της ρωσικής γλώσσας»

Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου βεβαιώνουν τις στοιχειώδεις γνώσεις και ικανότητες του υποψηφίου που του επιτρέπουν να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες καταστάσεις της καθημερινής ζωής και εξασφαλίζουν την «επιβίωση» στην χώρα.

Α2 (ТБУ) – «Βασική γνώση της ρωσικής γλώσσας»

Αυτό το δίπλωμα πιστοποιεί τις βασικές γνώσεις και ικανότητες του υποψηφίου στα περιορισμένα θέματα της καθημερινής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής, που χρησιμοποιούνται συχνά και αφορούν ιδιαίτερα οικίες καταστάσεις.

Β1 (ТРКИ -1) – «Μέτρια γνώση της ρωσικής γλώσσας» – (πρώτο σερτιφικάτ)

Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου πιστοποιούν τις γνώσεις και ικανότητες μέσου επιπέδου του υποψηφίου που μπορεί να συζητεί και να αναπτύσσει διάφορα θέματα της καθημερινής, πολιτιστικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής. Το πτυχίο αυτού του επιπέδου είναι απαραίτητο για την εισαγωγή στα προπτυχιακά προγράμματα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας.

Β2 (ТРКИ -2) – «Καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας» – (δεύτερο σερτιφικάτ)

Το δίπλωμα αυτό πιστοποιεί τις γνώσεις και ικανότητες αρκετά υψηλού επιπέδου του υποψηφίου που μπορεί να επικοινωνεί άνετα σε όλα τα θέματα καθημερινής, πολιτιστικής, κοινωνικής καθώς επίσης και της επαγγελματικής ζωής. Το πτυχίο αυτό είναι απαραίτητο για την απόκτηση του βασικού πτυχίου και του πτυχίου Master των Ρωσικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εκτός των σχολών της φιλολογίας και είναι απαραίτητο για την εισαγωγή στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ρωσίας.

Γ1 (ТРКИ -3) – «Πολύ καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας»

Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου πιστοποιούν τις γνώσεις και ικανότητες υψηλού επιπέδου του υποψηφίου που μπορεί να επικοινωνεί άνετα σε όλα τα θέματα καθημερινής, πολιτιστικής, κοινωνικής καθώς επίσης και επαγγελματικής ζωής. Το πτυχίο αυτό είναι απαραίτητο για την απόκτηση του βασικού πτυχίου των Ρωσικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη φιλολογία.

Γ2 (ТРКИ-4) – «Άριστη γνώση της ρωσικής γλώσσας»

Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου πιστοποιούν τις γνώσεις και ικανότητες του υποψηφίου σε επίπεδο της μητρικής. Το πτυχίο αυτό είναι απαραίτητο για την απόκτηση του πτυχίου Master των Ρωσικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη φιλολογία και δίνει στον κάτοχό του δικαίωμα να διδάσκει τη ρωσική γλώσσα και να κάνει επιστημονική έρευνα στον τομέα της ρωσικής γλώσσας.

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2020 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.