Τα νέα μας

Τελευταία νεα

20 Σεπτεμβρίου 2023
11 Σεπτεμβρίου 2023
11 Σεπτεμβρίου 2023

Μάσλενιτσα! Η πιο νόστιμη ρώσικη γιορτή! Από 4 έως 10 Μαρτίου!


Ανοιξιάτικη γιορτή που αποχαιρετά τον χειμώνα και  καλωσοριζει την άνοιξη.Η Μάσλενιτσα γιορτάζεται οκτώ εβδομάδες πριν από το Πάσχα, συνήθως στα τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου και διαρκεί επτά ημέρες, πριν από τη Σαρακοστή.

Τα παλιά χρόνια στη Ρωσία,η Μάσλενιτσα θεωρήθηκε η πιο διασκεδαστική γιορτή, η οποία σηματοδοτούσε την έναρξη των ανοιξιάτικων αγροτικών εργασιών. Και παρόλο που σήμερα οι άνθρωποι δεν είναι τόσο συνδεδεμένοι με τις αγροτικές εργασίες, όπως οι μακρινοί προγόνοί τους, η Μασλενιτσα παραμένει πολυ αγαπημένη γιορτή των Ρώσων.


Την Μάσλενιτσα, οι άνθρωποι γιόρταζαν πάντα με λαϊκά γλέντια, κατά τη διάρκεια των οποίων οδηγούσαν έλκηθρα, έπαιζαν, τραγουδούσαν και χόρευαν, επισκέπτονταν ο ένας τον άλλον, φτιάχνανε Μπλινί και τα μοίραζαν σε όλο τον κόσμο.

Μπλινί είχαν ένα νόημα: ζεστά και στρογγυλά,όπως είναι, συμβόλιζαν τον ήλιο. Η κεντρική φιγούρα της γιορτής ήταν η ίδια η κυρά Μάσλενιτσα - μια κούκλα, κατασκευασμένη από άχυρο, την οποία καίγανε την τελευταία Κυριακή της εβδομάδας.

Η Μάλενιτσα το 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως της 10 Μαρτίου - από Δευτέρα έως Κυριακή.
Η εβδομάδα της Μάσλενιτσα μπορεί δικαίως να ονομαστεί η πιο διασκεδαστική και χαρούμενη περίοδος του έτους.


Μείνετε μαζί μας, να γιορτάσουμε την Μάσλενιτσα! Νόστιμες κρέπες όλη την εβδομάδα στο Ινστιτούτο Mir!

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2023 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.